Matilda i USA

Jag är 17 år och bor för tillfället i Marcellus, Michigan som utbytesstudent.

Mina lektioner

Publicerad 2014-08-28 17:45:11 i I USA, Skolan,

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om mina kurser jag kommer ta här borta. Jag var en av de sista utbytesstudenterna som kom hit till Marcellus, men jag fick min placering väldigt sent också, så det betyder att alla andra varit på skolan och anmält sina kurser tidigare än vad jag hade. Därför när vi kom till skolan så var nästan alla klasser fulla. Och så är det tyvärr på en liten skola, vilket suger lite! Men jag fick ändå ett bra schema tycker jag, det var några saker jag hade velat ändra på men inte mycket. 
 
Us history: denna kursen måste jag läsa.
English 11: de ville egentligen placera mig i English 10 istället men Regina sa att denna läraren var bättre för hon                      andra gav så mycket läxor (hennes utbytesstudent förra året gick denna och gilla den bättre)
Biology: ville egentligen inte läsa denna kursen men var tvungen för annars skulle inte mitt schema gå ihop. Men                  antar att det kan bli kul.
Jazz band: jag kommer spela gitarr här i bandet dem har på skolan. Är ganska nervös inför denna.
Chorus: Kör. Så det blir mycket musik för mig detta året! 
Advanced PE: Detta är då en gym lektion, tänkte det kunde vara bra att ta nu när man bor i USA. 
Algebra 1: Matematik. De hade flera olika mattekurser men valde denna. Så att jag inte ska glömma all matte tills                      jag kommer hem igen.
 
Jag och Viktoria försökte få lite olika lektioner, för vi vill lära känna andra, men hon som fixade schemat fick inte ihop det då så nu har vi exakt samma schema, det tycker jag är lite trist. Men jag ska försöka att prata med andra och inte hänga med Viktoria hela tiden. För jag vill lära känna många detta året! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Christoffer

Publicerad 2014-08-28 20:59:59

Vad många roliga ämnen! Den skolan hade jag velat gå i. Det enda trista är ju att du inte får franska - vi får komma på något så att du inte helt glömmer bort språket.

Svar: Japp vet, hade velat ta franska faktiskt
Matilda

Postat av: Morfar

Publicerad 2014-09-07 09:14:06

Det verkar vara en ambitiös skola med sådant urval av ämnen. Jag undrar vad PE står för! Apropå franskan så kommer Du in i det efter någon vecka i Frankrike. Sånt glömmer man inte..det är som att cykla sätter sig i huvudet. Du måste ju bli en hejare på engelska-amerikanska. Kram

Svar: PE står för Physical education :) hoppas verkligen det!
Matilda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Mitt namn är Matilda och jag är 17 år. Efter 1:an på Gymnasiet lämnade jag Sverige för att bo ett år som utbytesstudent i USA. Jag bor i Marcellus, Michigan. Om ni har några frågor tveka inte att ställa de! Jag hoppas att ni tycker om att läsa om mitt år i Staterna!♡

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela