Matilda i USA

Jag är 17 år och bor för tillfället i Marcellus, Michigan som utbytesstudent.

Vad som hänt

Publicerad 2014-08-23 04:18:17 i I USA, Värdfamilj,

Jag tänkte bara skriva lite om vad vi gjort dem här 2 dagarna jag varit här. 
Dag 1: Första dagen gjorde vi nästan ingenting. Jag och Viktoria var ensamma hemma på förmiddagen eftersom båda jobbade. Vi kollade på TV och åt amerikanskt snacks och det lilla vi kunde hitta att äta till frukost. Jag tror att både jag och Viktoria hade ganska mycket hemlängtan denna dagen, kanske konstigt eftersom det var vår första dag? I mitt fall var det nog för att det slog mig att jag ska vara här i 10 månader.
Sen åkte vi till the Mall (förlåt var tvungen) och skulle fixa mobilerna men min mobil var fortfarande låst så vi måste åka tillbaka igen. I shoppingcentret har de typ alla affärer: Hollister, Victoria's secret osv. Sen på kvällen åt vi mat på en restaurang och gud var portionerna var stora. Jag menar man har ju hört att man får mycket mat i USA men jag kunde inte ens äta 1/4 typ. 
 
Dag 2: Idag var en grymt bra dag. Vi vaknade ganska tidigt för att åka till Reginas pappa och hans fru Claudia. De var awesome! Så snälla och fixade allt till oss! Sen var de så roliga och Claudia gav oss massa komplimanger hela tiden. Samtidigt som dem var typiska amerikanare så var dem det inte. Reginas pappa sa till oss att vi alltid skulle kritisera skolan och fråga "Why?" vilket jag tycker känns väldigt svenskt. Vi badade i poolen, gosade med deras katter. Lyssnade på jättehög musik och deras hus var typiskt amerikanskt dock. Vi ska tillbaka dit på söndag för att ha en välkomstfest och då ska jag försöka fota lite bättre hur det ser ut. 
Annars är Michigan jättefint! Naturen är helt vild här och det växer lite som det vill men det känns riktigt exotiskt faktiskt. Lite som att vara i djungeln när man är ute! Det enda jag ogillar med det är alla myggorna. Idag var i alla fall en grymt bra dag och jag har inte längtat hem det minsta, haha! Hoppas att jag kan fortsätta ha den känslan som jag har just nu! 
 
Imorgon ska vi förmodligen åka och fiska med Cole. Sen ska jag försöka fota mitt rum och även balkongen med utsikt över sjön. Kan bara säga att huset är riktigt fint även om det inte är helt klart än. 

Kommentarer

Postat av: Christoffer

Publicerad 2014-08-23 09:42:51

Kul! Har du någonsin fiskat förr? Nu kommer du väl förberedd till den där stora fisketävlingen ;-)

Svar: Jag har fiskat förr faktiskt! Bara inte på det sättet de fiskar här. Fisketävlingen är imorgon, haha. De har en sån liten festival här.
Matilda

Postat av: Christoffer

Publicerad 2014-08-23 17:04:29

Då får du heja fram Cole!

Postat av: Amanda

Publicerad 2014-08-23 18:58:07

wiii matildaaa!!!! är faktiskt lite avis nu..skolan har varit kass och det har bara gått en vecka :(((( hoppas allt är bra!!!!

Svar: Aw men den blir bätte, du slipper ju gå om haha :) allt är bra, får lite hemlängtan till och från bara!
Matilda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Mitt namn är Matilda och jag är 17 år. Efter 1:an på Gymnasiet lämnade jag Sverige för att bo ett år som utbytesstudent i USA. Jag bor i Marcellus, Michigan. Om ni har några frågor tveka inte att ställa de! Jag hoppas att ni tycker om att läsa om mitt år i Staterna!♡

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela